En angelsläde, så här gjorde jag.

Materialåtgång: En plastback, en plyfabit, ett par gamla slalompjäxor, korta slalomskidor med bindningar, två träklossar för att få lite höjd över skidorna, lite skruv, ett plaströr som isbillen kan skjutas in i, en draglina 5 meter eller längre.

Bredden på släden är ca. 20 cm bredare än plastbacken så isborren får plats utan att behövas spännas fast.

Till angeldonen har jag en plastdunk som försetts med handtag av en bit trädgårdsslang, en plåtbit för att stadga upp den avklippta dunken vid upphängningen, en u-skena av plast så det blir enkelt att hänga upp dunken på backens framsida.

                                

Såga ur bottnarna på pjäxorna och skruva fast dom på träklossarna. Vid sjön läggs skidorna ut och resterande del av släden "knäpps" fast. Skidspetsarna har borrade hål där draglinan är fäst. Andvänd gärna lång lina ifall du skulle gå genom isen, det är inte så kul om man dessutom får släden över sig. Träklossarna behöver vara så pass höga att det enkelt går att knäppa upp/ lösa ut bindningarna.

                                

Tipps! Runda av stålkantena på skidorna rejält så svänger släden lättare.

Tillhör du dom som ismetar så har kamraterna skruvat fast enkla spöhållare på sina plastbackar och är riktigt nöjda med det.

En enkel och och riktigt bra spöhållare för ismete har Arne Hedberg konstruerat. Hur den fungerar och tillverkas kan läsas på Bro Sportfiske-klubb´s hemsida www.brofiske.net på Arkiv, Hållger.

Dan Welén                                 Tillbaka till förstasidan